Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-wethouder Gennep stopt over ruim een maand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:04

SP-wethouder Peter Lucassen van Gennep stopt na ruim zes jaar. Hij legt zijn functie op 6 juli neer. Lucassen bereikte in december vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Ook had hij vorig jaar te kampen met hartklachten.

"Die twee zaken hebben mij doen besluiten het rustiger aan te gaan doen. Daarom leg ik mijn taak als wethouder neer", zo laat Lucassen weten in een verklaring.

Portefeuille
Lucassen is momenteel wethouder sociaal domein en onderwijs. Ook gaat hij over een aantal projecten, zoals het Kind Expertise Centrum. In de vorige bestuursperiode had hij de participatiewet, economie en financiën in zijn portefeuille.

Inzet
Lucassen was eerder zeven jaar wethouder in Nijmegen. Daar bleef hij ook wonen tijdens zijn wethouderschap in Gennep, met toestemming van de gemeenteraad. "Ik heb me zes jaar uit volle overtuiging ingezet voor de Gennepse bevolking", aldus Lucassen. "Ik kijk terug op een goede samenwerking met de gemeenteraad en het college en heb groot respect voor de ambtelijke organisatie."

Opvolging
De SP beraadt zich op een opvolger voor Lucassen. De partij is met vier van de zeventien zetels de op het CDA na grootste partij in de gemeenteraad van Gennep. De coalitie in Gennep bestaat uit CDA, SP en VVD.

In Limburg levert de SP behalve in Gennep ook wethouders in Heerlen, Venlo en Maastricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen