Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-wethouder Gennep stopt over ruim een maand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:04

SP-wethouder Peter Lucassen van Gennep stopt na ruim zes jaar. Hij legt zijn functie op 6 juli neer. Lucassen bereikte in december vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Ook had hij vorig jaar te kampen met hartklachten.

"Die twee zaken hebben mij doen besluiten het rustiger aan te gaan doen. Daarom leg ik mijn taak als wethouder neer", zo laat Lucassen weten in een verklaring.

Portefeuille
Lucassen is momenteel wethouder sociaal domein en onderwijs. Ook gaat hij over een aantal projecten, zoals het Kind Expertise Centrum. In de vorige bestuursperiode had hij de participatiewet, economie en financiën in zijn portefeuille.

Inzet
Lucassen was eerder zeven jaar wethouder in Nijmegen. Daar bleef hij ook wonen tijdens zijn wethouderschap in Gennep, met toestemming van de gemeenteraad. "Ik heb me zes jaar uit volle overtuiging ingezet voor de Gennepse bevolking", aldus Lucassen. "Ik kijk terug op een goede samenwerking met de gemeenteraad en het college en heb groot respect voor de ambtelijke organisatie."

Opvolging
De SP beraadt zich op een opvolger voor Lucassen. De partij is met vier van de zeventien zetels de op het CDA na grootste partij in de gemeenteraad van Gennep. De coalitie in Gennep bestaat uit CDA, SP en VVD.

In Limburg levert de SP behalve in Gennep ook wethouders in Heerlen, Venlo en Maastricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen