Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-wethouder Gennep stopt over ruim een maand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:04

SP-wethouder Peter Lucassen van Gennep stopt na ruim zes jaar. Hij legt zijn functie op 6 juli neer. Lucassen bereikte in december vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Ook had hij vorig jaar te kampen met hartklachten.

"Die twee zaken hebben mij doen besluiten het rustiger aan te gaan doen. Daarom leg ik mijn taak als wethouder neer", zo laat Lucassen weten in een verklaring.

Portefeuille
Lucassen is momenteel wethouder sociaal domein en onderwijs. Ook gaat hij over een aantal projecten, zoals het Kind Expertise Centrum. In de vorige bestuursperiode had hij de participatiewet, economie en financiën in zijn portefeuille.

Inzet
Lucassen was eerder zeven jaar wethouder in Nijmegen. Daar bleef hij ook wonen tijdens zijn wethouderschap in Gennep, met toestemming van de gemeenteraad. "Ik heb me zes jaar uit volle overtuiging ingezet voor de Gennepse bevolking", aldus Lucassen. "Ik kijk terug op een goede samenwerking met de gemeenteraad en het college en heb groot respect voor de ambtelijke organisatie."

Opvolging
De SP beraadt zich op een opvolger voor Lucassen. De partij is met vier van de zeventien zetels de op het CDA na grootste partij in de gemeenteraad van Gennep. De coalitie in Gennep bestaat uit CDA, SP en VVD.

In Limburg levert de SP behalve in Gennep ook wethouders in Heerlen, Venlo en Maastricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen