Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: 'Wegsturen Oruç enige juiste beslissing'

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 12:00

De Venlose coalitiepartij EENlokaal heeft de enig juiste beslissing genomen door Ali Oruç uit de partij te zetten.

Dat zegt fractievoorzitter Ton Heerschop van coalitiegenoot SP. Donderdagavond laat besloot EENlokaal om Oruç weg te sturen.

Witwaspraktijken
Dit heeft te maken met een strafrechtelijke onderzoek dat tegen het raadslid loopt. Oruç bezit enkele panden in Venlo, waar misstanden zouden zijn geconstateerd. Justitie verdenkt hem van fraude en witwaspraktijken.

Geloofwaardigheid
Vol
gens Heerschop stond de geloofwaardigheid van de volledige coalitie op het spel. Hij doelt daarbij niet zozeer op het strafrechtelijke onderzoek, maar op de reactie van Oruç op Facebook op de situatie. Daarin zegt hij dat er sprake is van een vieze politieke oorlog. Ook noemt hij het CDA en de VVD corrupt. "Daarmee heeft hij de politiek in Venlo besmeurd", zegt Heerschop.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen