Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: 'Wegsturen Oruç enige juiste beslissing'

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 12:00

De Venlose coalitiepartij EENlokaal heeft de enig juiste beslissing genomen door Ali Oruç uit de partij te zetten.

Dat zegt fractievoorzitter Ton Heerschop van coalitiegenoot SP. Donderdagavond laat besloot EENlokaal om Oruç weg te sturen.

Witwaspraktijken
Dit heeft te maken met een strafrechtelijke onderzoek dat tegen het raadslid loopt. Oruç bezit enkele panden in Venlo, waar misstanden zouden zijn geconstateerd. Justitie verdenkt hem van fraude en witwaspraktijken.

Geloofwaardigheid
Vol
gens Heerschop stond de geloofwaardigheid van de volledige coalitie op het spel. Hij doelt daarbij niet zozeer op het strafrechtelijke onderzoek, maar op de reactie van Oruç op Facebook op de situatie. Daarin zegt hij dat er sprake is van een vieze politieke oorlog. Ook noemt hij het CDA en de VVD corrupt. "Daarmee heeft hij de politiek in Venlo besmeurd", zegt Heerschop.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen