Overslaan en naar de inhoud gaan

SP Venlo wil opheldering over kringloopactiviteiten gemeente

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 18:16

De SP in Venlo wil opheldering over de vermeende misstanden bij de kringloopactiviteiten van de gemeente.

Begin 2017 zijn de kringloopactiviteiten in Venlo overgedragen aan Het Goed, een organisatie die werk maakt van hergebruik van gebruikte spullen.

Geld bij
Bij de kringloopactiviteiten van de gemeente Venlo moest fors geld bij en daarom zijn de activiteiten overgeheveld naar Het Goed. Volgens de vakbond FNV is die overgang niet goed gegaan. Volgens de FNV moeten alle werknemers mee over naar de nieuwe onderneming. Maar dat gaat niet gebeuren volgens de FNV.

Gevoelig
Van de 40 FTE zullen er 25 overblijven. Dat wordt ook bevestigd door de gemeente Venlo. De betrokken werknemers van de sociale werkvoorziening zijn volgens de gemeente erg gevoelig voor de veranderingen. Volgens de SP is er veel ontrust en onzekerheid onder de werknemers. Ook zijn ze onzeker of ze kunnen blijven werken voor de kringloopactiviteiten of dat men gedetacheerd wordt naar een minder passende werkplek elders.

Niet bang
Volgens de wethouder Lamers hoeven de mensen niet bang te zijn dat ze geen werk meer hebben. De gemeente zal er zorgvuldig mee omgaan. Toch is de FNV er niet gerust op. Aanstaande donderdag is er een gesprek tussen de FNV en de werkgever over de problematiek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoektocht naar maker oude foto's in kringloopkast
Nieuwe kringloopwinkel opent in Echt
Dickens kerstmis armoede christmas carol
De kerstgedachte: Kerst bij de kringloop in Blerick
Protest tegen parkeerplaats kern Blerick
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen