Overslaan en naar de inhoud gaan

SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 22:52

De SP in Venlo heeft vragen gesteld over de verhouding tussen oud-wethouder van Venlo Mark Verheijen en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Woensdag bleek uit een artikel van Elsevier dat huidig VVD-kamerlid Verheijen geld aangenomen heeft van de Roermondse vastgoedondernemer Piet van Pol. Dat deed hij terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo.

Campagnegeld
Van Pol betaalde enkele duizenden euro's voor de verkiezingscampagne van Verheijen. Er waren volgens de SP al langer twijfels over de campagnefinanciering van de VVD in Venlo.

Vriendjespolitiek
De SP stelt ook vragen over eventuele vriendjespolitiek bij de bouw van de bioscoop in Venlo. Uit eerder onderzoek van L1 bleek dat de grond waarop de bioscoop gebouwd werd voor zeker 100.000 euro onder de taxatiewaarde verkocht werd aan projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook:
- 'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
- Verheijen:'Artikel Elsevier feitelijk onjuist'
- VVD: 'Mark Verheijen nam geen geld aan'
- 'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan
'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'
Kamerlid Verheijen krijgt schadeclaim aan de broek
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen