Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

SP-topman Ron Meyer wil zwarte lijst vastgoedbazen

Geplaatst opmaandag 12 maart 2018 - 7:36

Er zou een zwarte lijst moeten komen met daarop pandeigenaren die een gebouw op een strategische plek in de stad bewust laten leegstaan en verloederen.

Dat zei de Heerlense SP-fractievoorzitter Ron Meyer, tevens partijleider, zondagmiddag tijdens een verkiezingsdebat in het Heerlense café Pelt, meldt De Limburger.

Boete
Meyer vindt bovendien dat deze vastgoedeigenaren hierom beboet zouden mogen worden. Volgens hem kan de gemeente gewoonweg vaak de regie niet nemen om leegstand tegen te gaan, omdat de eigenaren dit dwarsbomen, of veel geld vragen voor een verpauperd gebouw.

Van de Mortel
Met zijn opmerking richt Meyer zich met name op Jos van de Mortel, een vastgoedbaas die veel panden in de Heerlense binnenstad bezit. Een deel daarvan verkeert in een slechte staat. De vastgoedmiljonair heeft een moeizame relatie met het Heerlense stadsbestuur, zo ageert Van de Mortel al jaren tegen het Maankwartier.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staat de in Amsterdam wonende Van de Mortel als laatste op de lijst bij oppositiepartij Hart-Leers. Lijsttrekker Roel Leers van die partij liet overigens verstek gaan bij het verkiezingsdebat.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen