Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-topman Ron Meyer wil zwarte lijst vastgoedbazen

Geplaatst opmaandag 12 maart 2018 - 7:36

Er zou een zwarte lijst moeten komen met daarop pandeigenaren die een gebouw op een strategische plek in de stad bewust laten leegstaan en verloederen.

Dat zei de Heerlense SP-fractievoorzitter Ron Meyer, tevens partijleider, zondagmiddag tijdens een verkiezingsdebat in het Heerlense café Pelt, meldt De Limburger.

Boete
Meyer vindt bovendien dat deze vastgoedeigenaren hierom beboet zouden mogen worden. Volgens hem kan de gemeente gewoonweg vaak de regie niet nemen om leegstand tegen te gaan, omdat de eigenaren dit dwarsbomen, of veel geld vragen voor een verpauperd gebouw.

Van de Mortel
Met zijn opmerking richt Meyer zich met name op Jos van de Mortel, een vastgoedbaas die veel panden in de Heerlense binnenstad bezit. Een deel daarvan verkeert in een slechte staat. De vastgoedmiljonair heeft een moeizame relatie met het Heerlense stadsbestuur, zo ageert Van de Mortel al jaren tegen het Maankwartier.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staat de in Amsterdam wonende Van de Mortel als laatste op de lijst bij oppositiepartij Hart-Leers. Lijsttrekker Roel Leers van die partij liet overigens verstek gaan bij het verkiezingsdebat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen