Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-soap duurt voort: prominente partijleden Weert stappen op

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 20:59

Vijftien leden van de SP in Weert stappen op. Onder meer de twee raadsleden, de wethouder en de afdelingsvoorzitter willen geen deel meer uitmaken van de landelijke partij.

Ze gaan zelfstandig verder en blijven daarom ook in de raad en in het college zitten. Ze kunnen zich niet meer vinden in de landelijke partijkoers. In een persverklaring noemen de leden tal van redenen waarom ze opstappen.

Tent uit vechten
Volgens de groep van vijftien leden is de partij alleen nog maar meer gesloten geworden: "Meer interne democratie, discussie of kritische afdelingen wordt ongemakkelijk gevonden en er is wantrouwen naar buiten." Ook hekelt de groep de manier waarop de landelijke partijtop is omgegaan met de kwestie in het Limburgse Parlement waarbij S
tatenleden opstapten en de partij uit de coalitie stapte. "Openheid hoeft niet te betekenen elkaar de tent uit vechten", zo staat te lezen in een verklaring.

Lees ook: Politieke crisis in Limburg: SP stapt uit coalitie

Uit functie gezet
De afdelingsvoorzitter van de SP Weert zou uit zijn functie gezet zijn door de landelijke partijtop, zo beweren de gebroken partijleden: "Het partijbestuur heeft eenzijdig bepaald dat de afdelingsvoorzitter van SP Weert niet meer verantwoordelijk is voor de afdeling en niet meer als aanspreekpunt fungeert." Ook zou hen het onmogelijk gemaakt zijn om de Weerter SP'ers bij elkaar te roepen voor een ledenvergadering: een interventie van het landelijke SP-partijbestuur heeft deze gelegenheid ontnomen.

Geld
De overgebleven secretaris van de afdeling in Weert reageert furieus op de website: "We zijn verbijsterd en voelen ons bedonderd. We hebben nooit eerder van deze mensen gehoord dat er een serieus probleem was." De secretaris beweert ook dat de gebrouilleerde partijleden zich niet aan de financiële afspraken hebben gehouden. Normaal gesproken moeten raadsleden en wethouders hun vergoedingen en salaris in de partijkas storten.

Muiterij
De Weerter SP'ers zijn niet de eerste leden die uit de Socialistische Partij stapten. Eerder zegden drie raadsleden in Venray ook al hun lidmaatschap op.

Lees meer: Voormalig SP'ers in Venray verder als ProVenray

De SP in Weert houdt 25 oktober een ledenvergadering om te bespreken hoe het verder moet met de partij.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen