Overslaan en naar de inhoud gaan

SP Sittard-Geleen eist zetel vertrokken raadslid op

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 22:29

De SP-fractie in Sittard-Geleen eist de zetel van vertrekkend raadslid Ivo Tillie op, die verder wil als eenmansfractie.

De partij zegt te zijn overvallen door het vertrek van Tillie.

Lees ook: Scheuring Sittardse SP zonder gevolgen voor coalitie

Overdonderd
"Deze mededeling valt ons rauw op het dak. Er was, zowel binnen de fractie als binnen het bestuur, geen enkel teken dat dit eraan zat te komen."

SP-stemmers
De partij stelt zich op het standpunt dat de zetel toebehoort aan de SP. "Kiezers hebben immers voor onze partij gestemd, voor ons programma. We vinden ons gesterkt door voldoende steun van onze coalitiepartners om door te gaan met de coalitiedeelname."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen