Overslaan en naar de inhoud gaan

SP reageert geschokt op 1800 extra wagons door Maastricht

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 8:06

John Gunther, fractievoorzitter van de SP in Maastricht, is geschokt vanwege het feit dat er volgend jaar 1800 extra wagons door de stad rijden.

"Door wanbeleid gaat nu al die gifrotzooi door de stad. Dit is onacceptabel." Dat zei Gunther dinsdagochtend tegen L1.

Maatregel
De extra wagons door Maastricht is een gevolg van maatregelen die staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA, Infrastructuur) neemt om de drukte op de Brabantroute - via Eindhoven naar Venlo - te verminderen.

In 2015 reden daar veel meer risicotreinen dan toegestaan. Dat komt vooral door werkzaamheden aan de Duitse kant van de speciaal voor gevaarlijke transporten beveiligde Betuwelijn.

Onacceptabel
Gunther gaat zich met zijn partij eerst informeren bij de wethouder. Vervolgens wordt er met de landelijke partij actie ondernomen. "Maastricht krijgt de volle laag. Dit kan niet. Onacceptabel."

De gemeente Maastricht kon dinsdagochtend nog niet reageren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Giftreinen zullen vaker over Betuweroute gaan rijden'
Venlo blij met afname van aantal giftreinen
Meer treinen rondom Venlo vanwege werkzaamheden
Omstreden giftreinen voortaan via Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen