Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-raadslid Thijs Coppus stopt in Horst

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 19:26

Thijs Coppus stopt als SP-raadslid in Horst aan de Maas. Volgens Coppus was het raadswerk in Horst niet meer te combineren met zijn baan in de Tweede Kamer in Den Haag.

Hij heeft burgemeester Kees van Rooij per brief daarover geïnformeerd.

Statenlid
Coppus zat sinds 2001 - met een onderbreking van drie jaar - in de gemeenteraad van Horst aan de Maas en was vijf jaar Limburgs Statenlid.

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen bleek Coppus een waar stemmenkanon. 2611 stemgerechtigden stemden op de SP'er. Met name daardoor groeide de SP van vijf naar zeven zetels en behaalde de partij de beste uitslag in Horst in haar geschiedenis.

Anthony van Baal
Coppus zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door Anthony van Baal, zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Frank Spreeuwenberg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester sluit woningen na drugsvondst
Anthony van Baal stopt als raadslid in Horst aan de Maas
ANP
'Woutje, Venray is trots als een pauwtje!'
Kees van Rooij wil derde termijn in Horst aan de Maas
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen