Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: opgestapte wethouder Venlo niet vervangen

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 13:11

Er hoeft geen opvolger te komen voor de opgestapte wethouder Henk Brauer in Venlo.

Dat vindt de SP. Volgens de oppositiepartij kan het takenpakket van de ex-wethouder tot aan de verkiezingen gewoon worden verdeeld over de huidige vijf wethouders.

Rapport in de la
​Brauer
stapte vorige week op toen bekend werd dat hij een rapport waarin gewaarschuwd werd voor de gevaren in parkeergarage de Roermondsepoort twee jaar in de la had laten liggen. Hierdoor werden gebruikers anderhalf jaar lang aan gevaren blootgesteld van loszittende stukken beton en scheuren in de constructie.

VenLokaal aan zet
De coalitie heeft ondertussen meerdere opties besproken. Zo zou VenLokaal wel binnen het college kunnen blijven, maar geen wethouder leveren. "Er zijn inderdaad scenario's besproken, de een meer theoretisch dan de ander", vertelt VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden. "Maar, VenLokaal is nu aan zet." De PvdA geeft aan vast te willen houden aan het coalitieakkoord. "VenLokaal heeft het recht om op zoek te gaan naar een nieuwe wethouder. Dat wachten wij af", zegt fractievoorzitter Erwin Boom. VenLokaal geeft aan dat ook te doen. "De profielschets is de deur uit. We hopen binnen enkele weken een nieuwe wethouder te kunnen presenteren", aldus Luud Pieko, voorzitter van de fractie.

Zolang er geen vervanger voor Brauer is gevonden, neemt CDA-wethouder Jos Teeuwen zijn taken over.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen