Overslaan en naar de inhoud gaan

SP oneens met provinciebestuur over plek belevenispark

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 13:35

Coalitiepartij SP verschilt van mening met het provinciebestuur over de plek van een belevenispark voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zorginstelling Daelzicht in Heel wil zo'n park vestigen vlakbij de dorpskern. Momenteel loopt er een haalbaarheidsonderzoek.

Andere locatie
Maar de SP vindt dat het belevenispark beter op een andere locatie in Limburg kan worden gevestigd omdat het te grote, negatieve gevolgen heeft voor de natuur in het gebied.Het provinciebestuur is het daar niet mee eens, blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de partij. Het zegt "niet zonder meer" tegen de locatie in Heel te zijn. "Elke locatie heeft specifieke voor- en nadelen", schrijft het provinciebestuur.

Belevenispark
Wel erkent zij dat de gemeente Maasgouw het bestemmingsplan moet wijzigen als het belevenispark doorgaat omdat de huidige bestemming bos is. Maar dat kan omdat dan het provinciale beleid compensatie natuurwaarden van toepassing is. Het geplande belevenispark zou 1.650 bezoekers per dag trekken en het eerste in Europa zijn dat zich vooral richt op mensen met een verstandelijke beperking.

Tegen het park bestaat veel verzet onder de inwoners van Heel. Zij zien de plek niet zitten en vrezen ook geluidsoverlast en verkeershinder.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
CDA: afblazen bijeenkomst Belevenispark is onacceptabel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten