Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

SP-motie over mijnschade uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 17:28

De SP in de Tweede Kamer heeft een cruciale motie over mijnschade aangehouden en dus niet in stemming gebracht.

In de motie wordt VVD-minister Eric Wiebes gevraagd af te zien van hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Limburg dat mijnschade niet dertig jaar na het einde van de winning van steenkool automatisch verjaard is.

Schadevergoeding
Daardoor komen waarschijnlijk veel meer mensen in aanmerking voor een schadevergoeding van het Rijk. In de SP-motie werd de minister daarom niet alleen gevraagd om geen hoger beroep in te stellen maar ook een ruimhartige regeling uit te werken.

Over enkele weken
"Maar we willen natuurlijk wel graag een meerderheid voor onze motie hebben. En meerdere coalitiepartijen gaven aan nu niet, maar mogelijk over enkele weken wel vóór te kunnen stemmen", aldus SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Lees ook: Minister weet zich nog geen raad met uitspraak mijnschade

Reactie Wiebes
De coalitiepartijen willen wachten op een reactie van minister Wiebes op de uitspraak van de rechtbank Limburg. Die is daar nu nog over aan het nadenken, zo liet hij vorige week in de Tweede Kamer weten.

Ongeduldig
"Ik ben ongeduldig en had liever nu gestemd. Maar het is zo belangrijk voor de Mijnstreek dat deze motie wordt aangenomen dat we even geduld moeten uitoefenen", zo zegt Beckerman. Voor haar speelt ook mee dat de minister heeft toegezegd geen onomkeerbare vervolgstappen te zetten zoals een hoger beroep voordat de Tweede Kamer zich daarover heeft kunnen uitspreken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen