Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

SP-motie over mijnschade uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 17:28

De SP in de Tweede Kamer heeft een cruciale motie over mijnschade aangehouden en dus niet in stemming gebracht.

In de motie wordt VVD-minister Eric Wiebes gevraagd af te zien van hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Limburg dat mijnschade niet dertig jaar na het einde van de winning van steenkool automatisch verjaard is.

Schadevergoeding
Daardoor komen waarschijnlijk veel meer mensen in aanmerking voor een schadevergoeding van het Rijk. In de SP-motie werd de minister daarom niet alleen gevraagd om geen hoger beroep in te stellen maar ook een ruimhartige regeling uit te werken.

Over enkele weken
"Maar we willen natuurlijk wel graag een meerderheid voor onze motie hebben. En meerdere coalitiepartijen gaven aan nu niet, maar mogelijk over enkele weken wel vóór te kunnen stemmen", aldus SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Lees ook: Minister weet zich nog geen raad met uitspraak mijnschade

Reactie Wiebes
De coalitiepartijen willen wachten op een reactie van minister Wiebes op de uitspraak van de rechtbank Limburg. Die is daar nu nog over aan het nadenken, zo liet hij vorige week in de Tweede Kamer weten.

Ongeduldig
"Ik ben ongeduldig en had liever nu gestemd. Maar het is zo belangrijk voor de Mijnstreek dat deze motie wordt aangenomen dat we even geduld moeten uitoefenen", zo zegt Beckerman. Voor haar speelt ook mee dat de minister heeft toegezegd geen onomkeerbare vervolgstappen te zetten zoals een hoger beroep voordat de Tweede Kamer zich daarover heeft kunnen uitspreken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen