Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: mistgordijn rond Venlose bioscoopdeal

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2016 - 15:40

De SP voelt zich naar eigen zeggen geschoffeerd door het Venlose College door de ‘lakse beantwoording’ van vragen over de Venlose bioscoopdeal.

De partij wil alsnog opheldering, desnoods via een raadsdebat.

Taxatiewaarde
Venlo verkocht in 2011 de grond voor de bioscoop aan de Picardie onder de taxatiewaarde aan projectontwikkelaar Van Pol. De Venlose rekenkamer deed daar onderzoek naar, had kritiek op de gang van zaken, maar vond de transactie acceptabel omdat die paste binnen het gemeentelijk beleid om ondernemers die met een goed plan komen te faciliteren.

Mark Verheijen
Uit onderzoek van Dagblad de Limburger bleek eind vorig jaar echter dat niet Van Pol bij Venlo had aangeklopt, maar dat toenmalig wethouder Mark Verheijen de projectontwikkelaar had benaderd. Dat schreef het Venlose college zelf ook in een niet openbaar voorstel uit 2011. De SP en GroenLinks wilden weten of dat collegevoorstel ook was overhandigd aan de rekenkamer.

'Mistgordijn'
'Rond de vraag of het collegevoorstel is verstrekt wordt een mistgordijn opgeworpen. Het is niet duidelijk of dat document is verstrekt en uit contacten met de rekenkamer blijkt dat niet te achterhalen is of het document is meegewogen'. Verder stelt het college dat het niet relevant is of Verheijen Van Pol destijds heeft benaderd. Volgens de SP is dat wel degelijk het geval.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Van Pol boos maar vol vertrouwen
Mark Verheijen benaderde Piet van Pol voor bioscoop Venlo
Rechter beslist: OM hoeft Mark Verheijen niet te vervolgen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen