Overslaan en naar de inhoud gaan

SP-kamerlid wil dat de minister DSM in Heerlen houdt

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 15:34

De SP in de Tweede Kamer vindt dat minister Stef Blok van Economische Zaken (VVD) in actie moet komen om het hoofdkantoor van DSM in Heerlen houden.

DSM heeft besloten het hoofdkantoor naar Maastricht te verplaatsen.

In schriftelijke vragen stelt SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten dat de minister zich daar niet zomaar bij neer moet leggen.

Gebrekkig historisch besef
Volgens Leijten getuigt het besluit van DSM van een gebrek aan historisch besef en is het een klap in het gezicht van de inwoners van Parkstad, de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Leijten is van mening dat het hoofdkantoor perfect past bij het innovatieve karakter van het gebied. "De regio is koploper op het gebied van onder andere duurzaamheid met het mijnwaterproject", aldus Leijten. Dat warmtenet moet in 2030 30.000 woningen verwarmen.

Lees ook: Hoofdkantoor DSM naar Maastricht: Heerlen 'ontgoocheld'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen