Overslaan en naar de inhoud gaan

SP en VVD smeden reddingsplan voor Traffic Informers

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 16:21

De provinciale coalitiepartijen SP en VVD willen het project Traffic Informers redden van de ondergang.

Hierbij vertellen verkeersslachtoffers die voor het leven zijn getekend, hun verhaal aan scholieren. Na 12 jaar gaat het stoppen.

Motie
SP en VVD denken erover om samen een motie in te dienen om Traffic Informers te laten voortbestaan. In een statencommissie wees SP-statenlid Bianca Evers op het grote bereik van het project, met 550 sessies en een kleine 16.000 leerlingen per jaar.

VVD-statenlid Anton Kirkels zei het vreemd te vinden dat er geen gemotiveerde mensen meer te vinden zouden zijn die het project willen voortzetten, zodra de huidige projectmanager na dit jaar stopt. Traffic Informers heeft zich namelijk overduidelijk bewezen, zei Kirkels.

Buiten werktijd
Hij reageerde op de opmerking van gedeputeerde Erik Koppe dat er binnen het ambtelijk apparaat geen nieuwe projectleider kan worden gevonden. N
iemand wil - zoals de huidige leider van het project - buiten de normale werktijden werken zonder daar extra voor betaald te krijgen, stelde de gedeputeerde.

Hij wees er ook op dat is gebleken dat het project niet direct tot veiliger verkeersgedrag bij jongeren leidt.

Lees ook: Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toch geen proef met verlichting van fietspaden
Gedeputeerde Koppe derde op verkiezingslijst VVD
CDA: niet eens met Koppe over motorrijtuigenbelasting
Verkeer Stop Bord
Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen