Overslaan en naar de inhoud gaan

SP en VVD smeden reddingsplan voor Traffic Informers

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 16:21

De provinciale coalitiepartijen SP en VVD willen het project Traffic Informers redden van de ondergang.

Hierbij vertellen verkeersslachtoffers die voor het leven zijn getekend, hun verhaal aan scholieren. Na 12 jaar gaat het stoppen.

Motie
SP en VVD denken erover om samen een motie in te dienen om Traffic Informers te laten voortbestaan. In een statencommissie wees SP-statenlid Bianca Evers op het grote bereik van het project, met 550 sessies en een kleine 16.000 leerlingen per jaar.

VVD-statenlid Anton Kirkels zei het vreemd te vinden dat er geen gemotiveerde mensen meer te vinden zouden zijn die het project willen voortzetten, zodra de huidige projectmanager na dit jaar stopt. Traffic Informers heeft zich namelijk overduidelijk bewezen, zei Kirkels.

Buiten werktijd
Hij reageerde op de opmerking van gedeputeerde Erik Koppe dat er binnen het ambtelijk apparaat geen nieuwe projectleider kan worden gevonden. N
iemand wil - zoals de huidige leider van het project - buiten de normale werktijden werken zonder daar extra voor betaald te krijgen, stelde de gedeputeerde.

Hij wees er ook op dat is gebleken dat het project niet direct tot veiliger verkeersgedrag bij jongeren leidt.

Lees ook: Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Toch geen proef met verlichting van fietspaden
CDA: niet eens met Koppe over motorrijtuigenbelasting
Gedeputeerde Koppe derde op verkiezingslijst VVD
Verkeer Stop Bord
Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen