Overslaan en naar de inhoud gaan

'SP-campagnespotje beste reclame die je kunt wensen'

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 16:45

Het Limburgs PvdA-bestuurslid Theo Kersten denkt dat het ophefmakende SP-campagnefilmpje met een persiflage op PvdA-lijsttrekker en Eurocommissaris Frans Timmermans 'de beste reclame is die je je kunt wensen'.

Op een ledenvergadering van de PvdA-Limburg in Roermond zei Kersten het filmpje persoonlijk laag en onder de gordel te vinden.

Rare zet
"Tegelijk vinden veel mensen het een heel rare zet van de SP. Het biedt de PvdA in ieder geval de kans om de Europese verkiezingen heel goed af te sluiten", aldus Kersten. Het oud-raadslid uit Gennep is binnen het Limburgse PvdA-bestuur campagne-coördinator.

Lees ook: Cartoonist neemt geen genoegen met 'sorry' via Twitter

Trekpop
De ophef is ontstaan over een spotje dat de SP online zette, waarin een trekpop met de beeltenis van premier Mark Rutte is te zien. Die is gebaseerd op een tekening van Ruben L. Oppenheimer uit Maastricht. Met het filmpje wordt kritiek geuit op Europees Commissaris Frans Timmermans.

Omgangsvormen
De Limburgse PvdA-voorzitter Jacques Costongs, die tijdens de ledenvergadering werd herkozen, pleitte voor fatsoenlijke omgangsvormen in de politiek. "Fel op de inhoud, helder in je afkeer van bepaalde opvattingen, maar respectvol naar de persoon toe", aldus Costongs. Hij noemde daarbij PVV-leider Geert Wilders en Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet als voorbeelden. "Ook bij ons ontstaat wel eens de inflatie dat we hen als abjecte figuren zien", aldus Costongs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen