Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: Brede provinciale campagne voor veilig zwemmen

Geplaatst opdinsdag 22 mei 2018 - 16:28

De SP in het Limburg Parlement vindt dat er een brede provinciale campagne moet komen om het grote belang van zwemlessen en het veilig kunnen zwemmen onder de aandacht te brengen.

De provincie moet daarbij het voortouw nemen, vindt de partij.

Bewustwording
"In de campagne moet zwemmen gepresenteerd worden als een leuke en gezonde bezigheid", aldus SP-statenlid Bianca Lauvenberg. Zij wil ook dat ouders ervan bewust worden gemaakt dat zwemdiploma’s nodig zijn om kinderen veilig te laten zwemmen in de vele recreatieplassen in Limburg. Verder moeten in de campagne de regelingen aan bod komen voor ouders die zwemlessen niet (alleen) kunnen betalen.

Stimuleringsregeling
SP-statenlid Lauvenberg wil ook dat de provincie met de nieuwe colleges in de 33 Limburgse gemeenten gaat bekijken of er samen een nieuwe financiële stimuleringsregeling te ontwikkelen is om kinderen aan het zwemmen te krijgen. Vrijdag komt het voorstel van de SP aan de orde in een statencommissie.

Veilig zwemmen
In juli vorig jaar vroeg het Limburgs Parlement al unaniem aandacht voor veilig zwemmen. Dat gebeurde op initiatief van de SP. Volgens de partij verdrinken er simpelweg teveel kinderen omdat ze niet of niet goed genoeg kunnen zwemmen. Dat komt mede omdat schoolzwemmen in veel gemeenten niet meer bestaat. In Limburg bieden nog maar zes gemeenten dat aan, zo zeg de SP.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen