Overslaan en naar de inhoud gaan

SP bezorgd over zandwinning in Vaesrade

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 21:24

De SP in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over een eventuele zandwinning in het gebied Hommert in Vaesrade.

In schriftelijke vragen spreekt de coalitiepartij zich niet onomwonden uit tegen de ontgronding door het bedrijf L'Ortye.

Vrachtwagens
Maar zij zegt wel dat L'Ortye zich in het verleden niet aan afspraken over herinrichting heeft gehouden bij een eerdere zandwinning. Daarom moet dat nu wel zonodig worden gegarandeerd, vindt SP-statenlid Math Voncken. Volgens hem gaan er 7 jaar lang elke dag 25 tot 35 vrachtwagens door de kern van Vaesrade rijden.

Lawaai en stof
De meeste inwoners zijn hier fel op tegen mede vanwege het lawaai en de stof die dat met zich meebrengt. Ook hebben zij het vertrouwen in de belofte van L'Ortye totaal verloren, aldus SP-statenlid Voncken. Het bedrijf wil het gebied zodanig herinrichten dat die ten goede komt van de leefbaarheid en recreatie.

Zware belasting
De gemeenteraad van Nuth heeft zich in een motie tegen de zandwinning uitgesproken omdat die een te zware belasting zou zijn voor Vaesrade. Maar het is de provincie die over de vergunning gaat. Die neemt binnenkort een besluit. D66-gedeputeerde Hans Teunissen heeft eerder laten weten het plan niet door te drukken als er geen draagvlak voor is. In dat geval moet de provincie L'Ortye wel afkopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Provincie bereid om fors te investeren in Parkstad
Man met wapen in gestolen auto in Vaesrade
Buurthuis Vaesrade onzeker
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen