Overslaan en naar de inhoud gaan

SP bezorgd over veranderingen in zorg

Geplaatst opmaandag 22 september 2014 - 13:14

De SP wil dat de provincie in actie komt als patiënten en personeel de dupe dreigen te worden van de veranderingen in de zorg.

In schriftelijke vragen stelt de partij voor om indien nodig gemeenten te ondersteunen. Die krijgen er vanaf 1 januari tal van taken bij op het gebied van de zorg.

De SP vraagt het provinciebestuur om op zeer korte termijn de knelpunten en problemen in de Limburgse zorg in kaart te brengen.

Angst
Zij reageert op een artikel in de Limburgse kranten. Teneur daarvan is dat angst regeert in de verzorgings- en verpleeghuizen, zowel onder de bewoners als onder het personeel.
Die angst zou te maken hebben met de veranderingen in de zorg en de sluiting van verzorgingshuizen.

Geen overzicht
In juli liet het provinciebestuur op vragen van de PVV nog weten geen overzicht te kunnen geven van de Limburgse verzorgingshuizen die worden gesloten of moeten inkrimpen. De reden was dat daar nog over werd onderhandeld.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Angst regeert in verzorgingshuizen
Mondriaan helpt kinderen op weg naar middelbare school
Oudjaarsavond: Houd je hond in de bench
Stichting Omgaan Met Angst is bang voor winterweer
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen