Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)

Parlement: ruime regeling voor Chroom 6-slachtoffers

Het Limburgs Parlement wil dat er een ‘ruimhartig en generiek’ schadefonds komt voor medewerkers van Defensie die gezondheidsschade hebben opgelopen als gevolg het werken met schadelijke en/of giftige stoffen zoals Chroom 6.

plenaire zaal tweede kamer (22 sep 2020)
Geen verkiesbare plaats voor Limburger op SP-lijst

Er staat geen Limburger op een verkiesbare plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

ANP-409402982
Raad Horst aan de Maas schuift debat Knops voor zich uit

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft dinsdagavond een voorstel van de SP-fractie om te debatteren over een woning van staatssecretaris Raymond Knops in Horst voor zich uitgeschoven.

Stadhuis Gennep
Rob Janssen nieuwe SP-wethouder in Gennep

Rob Janssen wordt de nieuwe wethouder van de SP in Gennep. Hij volgt Peter Lucassen op die binnenkort zijn functie neerlegt.

Stadhuis Maastricht SP Mara de Graaf
Maastrichtse wethouder vertrekt: SP stapt uit coalitie

Mara de Graaf vertrekt als wethouder van SP Maastricht. De partij stapt daarmee uit de coalitie.

Arrestatie drugshandelaar Stein - 31 jan 2020 / 3 feb 2020
Politiek Maastricht en Roermond wil inzicht in politiegeweld

In twaalf gemeenten waaronder Maastricht en Roermond hebben in totaal 43 gemeenteraadsfracties exact dezelfde schriftelijke vragen gesteld aan hun burgemeester over politiegeweld.

Stadhuis Gennep
SP-wethouder Gennep stopt over ruim een maand

SP-wethouder Peter Lucassen van Gennep stopt na ruim zes jaar. Hij legt zijn functie op 6 juli neer. Lucassen bereikte in december vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Ook had hij vorig jaar te kampen met hartklachten.

werken
1 mei: van grote manifestaties naar een uniek karakter

1 mei, de Dag van de Arbeid, krijgt dit jaar in zowat alle landen een uniek karakter vanwege de coronacrisis. Geen grote manifestaties, betogingen of optochten, want die zijn niet toegestaan. In de plaats daarvan vaak online bijeenkomsten.

Coronavirus corona mondkapje mondkapjes stock
SP: 'Geen bescherming? Vitale beroepen mogen thuisblijven'

Mensen die in vitale beroepen werken, moeten het recht hebben thuis te blijven als ze niet genoeg beschermd worden. Dat vindt de SP-fractie in het Limburgs Parlement.

Tefaf kunstbeurs MECC Maastricht (5 mrt 2020)
'Extra subsidie TEFAF heeft niets met corona te maken'

Het provinciebestuur stelt dat de zes ton extra subsidie voor promotie en marketing van de TEFAF niks te maken heeft met de coronacrisis. Dat bedrag staat er los van, zo staat in het antwoord op vragen van de SP.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten