Klas lokaal school

Inspectie tikt ook Sophianum op de vingers: 'Zeer zwak'

De afdeling VMBO kader van de scholengemeenschap Sophianum in het Heuvelland wordt door de onderwijsinspectie betiteld als 'zeer zwak'. Dat blijkt uit een samenvatting van een rapport dat aan de ouders is gestuurd.

Geen nieuwe dienstregeling voor 'gedupeerde' scholieren

Het provinciebestuur vindt niet dat Arriva de nieuwe dienstregeling van lijn 55 moet aanpassen ten behoeve van een aantal scholieren uit Ubachsberg dat naar het Sophianum College in Gulpen moet.

'Sophianum-scholieren ernstig gedupeerd door Arriva'

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het onacceptabel dat scholieren uit Ubachsberg 'ernstig worden gedupeerd' door de nieuwe dienstregeling van Arriva.

Leerlingen Sophianum namaakdronken en nepstoned

Leerlingen op het Sophianum in Gulpen ondergaan woensdag een bijzondere methode om jongeren bewust te maken van de gevaren van alcohol en drugs.

Simpelveld boos op Gulpen-Wittem om bouwplannen

Simpelveld beweert dat buurgemeente Gulpen-Wittem zich schuldig maakt aan onbehoorlijk bestuur en het ongeoorloofd doordrukken van plannen.

Verhuizing van Sophianum naar Gulpen is rond

De technische opleiding van scholengemeenschap Sophianum verhuist aan het begin van het nieuwe schooljaar van Nijswiller naar Gulpen.

Gedoe op Sophianum over blauwe VW Golf

Rondom het Sophianum college in Gulpen is de afgelopen dagen onrust ontstaan over jongens die in een blauwe Golf bij de school rondhingen en meisjes zouden benaderen.

Conflict tussen bibliotheek Gulpen en schoolbestuur LVO

Het bestuur van de openbare bibliotheek in Gulpen is opgestapt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten