Overslaan en naar de inhoud gaan

'Songfestivaluitzending in Maastricht beginnen met Rieu'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 20:27

Het Songfestival mag dan wel gehouden worden in Rotterdam, maar de uitzending zou moeten beginnen in Maastricht.

Dat raadt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, de organisatie van het Songfestival aan. "Ik heb een heel concreet idee om de vrede tussen Rotterdam en Maastricht te bewaren", zei hij dinsdagavond bij De Wereld Draait Door.

Exportproducten
"Wat zou er nou mooier zijn als André Rieu op het Vrijthof een groot feest heeft en dat daar het Songfestival begint met al die Maastrichtenaren op het plein met grote schermen", zegt Putters. "En dat dit zo naar Ahoy wordt gezonden en daar een van onze grote dj's het feest overpakt. Dan heb je twee exportproducten van Nederland ineen."

Magic 100
Putters is namens de songfestivalorganisatie gevraagd om mee te denken vanuit zijn expertise. Hij is onderdeel van de 'Magic 100', met experts uit allerlei gelederen.

Gemeenschappelijkheid
Putters zegt dat uit onderzoek blijkt dat Nederlanders op zoek zijn naar momenten zoals het Songfestival, Koningsdag of een EK. "Je ziet een moment van gemeenschappelijkheid en we hebben daar steeds meer behoefte aan in een wereld waar we steeds met onszelf bezig zijn."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen