Overslaan en naar de inhoud gaan

'Songfestivaluitzending in Maastricht beginnen met Rieu'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 20:27

Het Songfestival mag dan wel gehouden worden in Rotterdam, maar de uitzending zou moeten beginnen in Maastricht.

Dat raadt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, de organisatie van het Songfestival aan. "Ik heb een heel concreet idee om de vrede tussen Rotterdam en Maastricht te bewaren", zei hij dinsdagavond bij De Wereld Draait Door.

Exportproducten
"Wat zou er nou mooier zijn als André Rieu op het Vrijthof een groot feest heeft en dat daar het Songfestival begint met al die Maastrichtenaren op het plein met grote schermen", zegt Putters. "En dat dit zo naar Ahoy wordt gezonden en daar een van onze grote dj's het feest overpakt. Dan heb je twee exportproducten van Nederland ineen."

Magic 100
Putters is namens de songfestivalorganisatie gevraagd om mee te denken vanuit zijn expertise. Hij is onderdeel van de 'Magic 100', met experts uit allerlei gelederen.

Gemeenschappelijkheid
Putters zegt dat uit onderzoek blijkt dat Nederlanders op zoek zijn naar momenten zoals het Songfestival, Koningsdag of een EK. "Je ziet een moment van gemeenschappelijkheid en we hebben daar steeds meer behoefte aan in een wereld waar we steeds met onszelf bezig zijn."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen