Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestivalstad onthuld op NPO1: MECC is positief gestemd

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 16:24

Het was al langer bekend dat op 30 augustus wordt onthuld welke stad het Songfestival volgend jaar mag verwelkomen, maar nu is ook bekend wanneer en waar dat gaat gebeuren.

Via de tv-programmering voor die dag is te zien dat op NPO1 ruimte is vrijgemaakt om te onthullen of ongeveer 200 miljoen televisiekijkers het songfestival volgend jaar zien vanuit het MECC Maastricht of Ahoy Rotterdam.

Vlak voor journaal
In het uitzendschema van NPO1 is om zowel 11:58 uur en om 19:58 uur te lezen 'Bekendmaking stad Eurovisie Songfestival 2020'. De winnende stad zal om 11:58 uur bekend worden gemaakt, dat zegt het MECC tegen L1. Beide steden worden een half uur van te voren ingelicht over hun mogelijke zege of verlies. In de middag is er een persconferentie in de winnende stad met daarbij de NPO. MECC-directeur Rob van de Wiel zegt dat de Maastrichtse organisatie in beide scenario's - winst of verlies - een persconferentie houdt in de Muziekgieterij.

Video Duncan Laurence
De kans is groot dat de video's die Duncan Laurence opnam in de kandidaatsteden Maastricht en Rotterdam worden vertoond op die dag. Beide momenten zijn vlak voor het NOS Journaal. Een woordvoerder van de NPO laat weten dat in de loop van die week meer informatie wordt gedeeld over hoe de dag van de bekendmaking eruit komt te zien. Ook wordt dan mogelijk duidelijk wat er om 19:58 uur wordt uitgezonden.

Problemen opgelost
MECC-directeur Rob van de Wiel ziet het rooskleurig in. De NPO had nog vragen over de logistiek achter het podium en over de spanten. Na het bezoek van de selectiecommissie aan het MECC liet hij weten dat constructeurs zich nog moeten buigen over de belastbaarheid van de spanten. Op de vraag of dat is opgelost antwoordt hij nu positief tegen L1. "Het bidbook en de samenwerkingsovereenkomst zijn ingeleverd, dat zegt voldoende."

EBU niet op bezoek
De
European Broadcasting Union (EBU), die verantwoordelijk is voor de songfestivalshows en de tv-uitzending, is nog niet gaan kijken in Maastricht en Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de EBU verlangt de organisatie van de NPO, NOS en AVROTROS om eerst minimaal twee steden met geschikte locaties aan te dragen. De EBU is vervolgens betrokken bij de definitieve keuze. "Het is in dit geval niet nodig om de kandidaatsteden te bezoeken voordat de beslissing wordt genomen. In de afgelopen jaren bezocht de EBU wel kandidaatsteden in Israël en Oekraïne, maar niet in Portugal en Zweden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen