Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestivalstad onthuld op NPO1: MECC is positief gestemd

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 16:24

Het was al langer bekend dat op 30 augustus wordt onthuld welke stad het Songfestival volgend jaar mag verwelkomen, maar nu is ook bekend wanneer en waar dat gaat gebeuren.

Via de tv-programmering voor die dag is te zien dat op NPO1 ruimte is vrijgemaakt om te onthullen of ongeveer 200 miljoen televisiekijkers het songfestival volgend jaar zien vanuit het MECC Maastricht of Ahoy Rotterdam.

Vlak voor journaal
In het uitzendschema van NPO1 is om zowel 11:58 uur en om 19:58 uur te lezen 'Bekendmaking stad Eurovisie Songfestival 2020'. De winnende stad zal om 11:58 uur bekend worden gemaakt, dat zegt het MECC tegen L1. Beide steden worden een half uur van te voren ingelicht over hun mogelijke zege of verlies. In de middag is er een persconferentie in de winnende stad met daarbij de NPO. MECC-directeur Rob van de Wiel zegt dat de Maastrichtse organisatie in beide scenario's - winst of verlies - een persconferentie houdt in de Muziekgieterij.

Video Duncan Laurence
De kans is groot dat de video's die Duncan Laurence opnam in de kandidaatsteden Maastricht en Rotterdam worden vertoond op die dag. Beide momenten zijn vlak voor het NOS Journaal. Een woordvoerder van de NPO laat weten dat in de loop van die week meer informatie wordt gedeeld over hoe de dag van de bekendmaking eruit komt te zien. Ook wordt dan mogelijk duidelijk wat er om 19:58 uur wordt uitgezonden.

Problemen opgelost
MECC-directeur Rob van de Wiel ziet het rooskleurig in. De NPO had nog vragen over de logistiek achter het podium en over de spanten. Na het bezoek van de selectiecommissie aan het MECC liet hij weten dat constructeurs zich nog moeten buigen over de belastbaarheid van de spanten. Op de vraag of dat is opgelost antwoordt hij nu positief tegen L1. "Het bidbook en de samenwerkingsovereenkomst zijn ingeleverd, dat zegt voldoende."

EBU niet op bezoek
De
European Broadcasting Union (EBU), die verantwoordelijk is voor de songfestivalshows en de tv-uitzending, is nog niet gaan kijken in Maastricht en Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de EBU verlangt de organisatie van de NPO, NOS en AVROTROS om eerst minimaal twee steden met geschikte locaties aan te dragen. De EBU is vervolgens betrokken bij de definitieve keuze. "Het is in dit geval niet nodig om de kandidaatsteden te bezoeken voordat de beslissing wordt genomen. In de afgelopen jaren bezocht de EBU wel kandidaatsteden in Israël en Oekraïne, maar niet in Portugal en Zweden."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen