Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 14:54

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

Tijdens het technisch werkbezoek werd er vooral gekeken naar de stad, het MECC en de faciliteiten.

Enthousiasme
De pers mocht niet aanwezig zijn tijdens het bezoek, maar kreeg na afloop de mogelijkheid om de commissie aan de tand te voelen. "Of Maastricht wat eventuele zorgen weg heeft kunnen nemen, laten we even binnen deze vier muren", geeft manager Eurovisie Songfestival van de NPO, Sietse Bakker, na afloop aan. "Wel ben ik blij verrast door het enthousiasme dat er in Maastricht leeft. Het spat er echt van af.

Tekentafel
De commissie werd virtueel rondgeleid door de evenementenhal, die via een virtual reality-bril al helemaal in Songfestival-sferen was ingericht. "Ze wilden dat we het podium wat verplaatsen, want de logistiek rond het podium is vele malen groter", zegt Rob van de Wiel, directeur van de MECC. "We moeten dus nog even terug naar de tekentafel."

Welkom geheten
Eerder op de dag werd de delegatie al welkom geheten door onder anderen burgemeester Annemarie Penn-te Strake en projectleider Inge Dovermann van het Songfestival Maastricht. Donderdag gaat de Songfestival-commissie naar Rotterdam om de enig overgebleven concurrent van Maastricht aan dezelfde inspectie te onderwerpen.

De NPO maakte dinsdag bekend dat Maastricht en Rotterdam als enige van de vijf kandidaatsteden kans maken op de organisatie van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Songfestival: Maastricht samen met Rotterdam nog in race

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen