Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 14:54

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

Tijdens het technisch werkbezoek werd er vooral gekeken naar de stad, het MECC en de faciliteiten.

Enthousiasme
De pers mocht niet aanwezig zijn tijdens het bezoek, maar kreeg na afloop de mogelijkheid om de commissie aan de tand te voelen. "Of Maastricht wat eventuele zorgen weg heeft kunnen nemen, laten we even binnen deze vier muren", geeft manager Eurovisie Songfestival van de NPO, Sietse Bakker, na afloop aan. "Wel ben ik blij verrast door het enthousiasme dat er in Maastricht leeft. Het spat er echt van af.

Tekentafel
De commissie werd virtueel rondgeleid door de evenementenhal, die via een virtual reality-bril al helemaal in Songfestival-sferen was ingericht. "Ze wilden dat we het podium wat verplaatsen, want de logistiek rond het podium is vele malen groter", zegt Rob van de Wiel, directeur van de MECC. "We moeten dus nog even terug naar de tekentafel."

Welkom geheten
Eerder op de dag werd de delegatie al welkom geheten door onder anderen burgemeester Annemarie Penn-te Strake en projectleider Inge Dovermann van het Songfestival Maastricht. Donderdag gaat de Songfestival-commissie naar Rotterdam om de enig overgebleven concurrent van Maastricht aan dezelfde inspectie te onderwerpen.

De NPO maakte dinsdag bekend dat Maastricht en Rotterdam als enige van de vijf kandidaatsteden kans maken op de organisatie van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Songfestival: Maastricht samen met Rotterdam nog in race

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen