Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 14:54

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

Tijdens het technisch werkbezoek werd er vooral gekeken naar de stad, het MECC en de faciliteiten.

Enthousiasme
De pers mocht niet aanwezig zijn tijdens het bezoek, maar kreeg na afloop de mogelijkheid om de commissie aan de tand te voelen. "Of Maastricht wat eventuele zorgen weg heeft kunnen nemen, laten we even binnen deze vier muren", geeft manager Eurovisie Songfestival van de NPO, Sietse Bakker, na afloop aan. "Wel ben ik blij verrast door het enthousiasme dat er in Maastricht leeft. Het spat er echt van af.

Tekentafel
De commissie werd virtueel rondgeleid door de evenementenhal, die via een virtual reality-bril al helemaal in Songfestival-sferen was ingericht. "Ze wilden dat we het podium wat verplaatsen, want de logistiek rond het podium is vele malen groter", zegt Rob van de Wiel, directeur van de MECC. "We moeten dus nog even terug naar de tekentafel."

Welkom geheten
Eerder op de dag werd de delegatie al welkom geheten door onder anderen burgemeester Annemarie Penn-te Strake en projectleider Inge Dovermann van het Songfestival Maastricht. Donderdag gaat de Songfestival-commissie naar Rotterdam om de enig overgebleven concurrent van Maastricht aan dezelfde inspectie te onderwerpen.

De NPO maakte dinsdag bekend dat Maastricht en Rotterdam als enige van de vijf kandidaatsteden kans maken op de organisatie van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Songfestival: Maastricht samen met Rotterdam nog in race

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen