Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestival zoekt Limburgse tradities voor introfilmpjes

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 6:00

Het Eurovisie Songfestival dat in mei in Rotterdam plaatsvindt, gaat de bekende introfilmpjes om artiesten te introduceren opnemen met gewone mensen uit heel Nederland, dus ook Limburg.

Voor de zogeheten postcards is de organisatie op zoek naar mensen die aan de artiesten hun voor Nederland typerende activiteit, hobby, sport of traditie willen laten zien.

Carnavalswagen
Daarbij zoekt de organisatie ook voorbeelden in Limburg: de organisatie noemt bijvoorbeeld het bouwen van een carnavalswagen.

Lees ook: Songfestival niet naar Maastricht: 'Good evening Rotterdam'

Postcards
De postcards zijn korte filmpjes die te zien zijn voorafgaand aan de optredens van de artiesten in de halve finales en finale van het liedjesspektakel. Bij veel edities werden die beelden opgenomen op toeristische plekken, maar de Nederlandse organisatie kiest dus een andere insteek. Voor de editie die volgend jaar plaatsvindt gaat de organisatie 41 filmpjes opnemen op verschillende plekken.

Lees ook: Limburgs tintje: Chantal Janzen presenteert Songfestival

Toch kans voor Maastricht
Limburgse groepen, straten, clubs en verenigingen die hun activiteit, hobby, sport of traditie willen laten zien aan zo'n 200 miljoen televisiekijkers wereldwijd kunnen zich tot 31 december opgeven op de website van het Songfestival. Zo kan bijvoorbeeld Maastricht toch nog even in beeld komen, nadat ze in augustus verloren van Rotterdam als gaststad voor het liedjesfestijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen