Overslaan en naar de inhoud gaan

Songfestival: Maastricht samen met Rotterdam nog in race

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 16:49

Maastricht en Rotterdam zijn nog in de race om het Songfestival volgend jaar te organiseren. Den Bosch, Arnhem en Utrecht zijn officieel afgevallen.

Dat heeft de NPO laten weten. De twee steden werden vorige week al in de wandelgangen genoemd als kanshebbers. "We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren", zegt Sietse Bakker​, uitvoerend producer van het Eurovisie Songfestival.​

Bidbook
Vorige week woensdag heeft een delegatie van onder anderen gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en burgemeester Annemarie Penn-te Strake het bidbook in Hilversum overhandigd. Omroepbestuurder Shula Rijxman nam het exemplaar enthousiast in ontvangst. Behalve Maastricht leverden ook Rotterdam, Den Bosch, Arnhem en Utrecht hun een bidbook in. De laatste stad stuurde een koerier richting de mediastad.

Lees ook: 'Alleen Rotterdam en Maastricht nog in race Songfestival'

Inhoudelijk sterker
De NPO is meteen aan de slag gegaan met het lezen van de bidbooks. De selectiecommissie vindt dat Maastricht en Rotterdam een inhoudelijk sterker bid hebben ingediend dan de drie andere steden. "Beide steden beschikken over een locatie waarin zowel de tv-shows als het volledige event goed kan worden georganiseerd. Daarnaast is er voldoende accommodatie beschikbaar in de stad en de regio, ligt er een goed plan voor de vele side-events en is er bereidheid een substantiële (financiële) bijdrage te leveren om de kosten van locatie (huur, inrichting faciliteiten, beveiliging, etc.) te dragen." De afgevallen kanshebbers scoorden lager op die zwaarwegende criteria.

Het organisatiecomité maakt begin augustus een werkbezoek aan de kandidaatsteden die 'hebben wat nodig is'. Ergens in de laatste twee weken van augustus zou dan bekend worden gemaakt waar het Songfestival gehouden gaat worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen