Overslaan en naar de inhoud gaan

Sommige zaken in Roermond zijn toch open

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 16:28

Niet alle middenstanders in Roermond houden zich donderdag aan de verplichte sluiting van hun winkel vanwege asbestverspreiding.

Vooral kappers zijn gewoon open en draaien op volle toeren. Ook zijn er kroegen en bakkers geopend.

Drukste tijd van het jaar
"Ik heb donderdag zeker honderd klanten", zegt een van deze kappers. "Mensen willen voor de kerst geknipt worden. Dit is de drukste tijd van het jaar." Ook twee kroegen recht tegenover het stadhuis zijn niet onder de indruk van het verbod. Ze waren donderdag gewoon geopend en hebben genoeg klanten.

Boete van 2500 euro
Middenstanders die betrapt worden op het openen van hun zaak riskeren een boete van 2500 euro. Burgemeester Peter Cammaert gaat geen heksenjacht houden, zegt hij. "Als mensen een keer hun winkeltje in gaan, daar maak ik geen punt van. Maar als ze echt horeca gaan maken, grijp ik in."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'
Asbest Roermond
Ramen en deuren Roermond mogen weer open
Cammaert: 'Asbest Roermond sneller weg dan gedacht'
Burgemeester trekt stad in om ondernemers te steunen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen