Overslaan en naar de inhoud gaan

Som komt met alternatieven voor betaalkantoor Defensie

Geplaatst opdinsdag 26 juli 2016 - 6:58

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft minister Jeanine Hennis van Defensie elf alternatieve plekken in Zuid-Limburg voorgesteld om het Financieel Service Centrum FSC van Defensie.

Op 23 juni maakte Hennis bekend dat ze het FSC, beter bekend als het betaalkantoor, van Eygelshoven wil verhuizen naar Utrecht. In Zuid-Limburg gaan daarmee 65 banen verloren.

Lees ook: Defensiekantoor vertrekt uit Eygelshoven

Amerikanen
Verhuizing zou efficiënter zijn, omdat daar al vier van de vijf andere onderdelen zitten van het Financieel Administratie en Beheerkantoor.
Ook zou er in Eygelshoven straks geen plek meer zijn voor de ambtenaren, omdat de locatie van het FSC door de Amerikaanse strijdkrachten in gebruik wordt genomen als militair depot.

Alternatieven
Som stelt dat de komst van de Amerikanen maar tijdelijk is en stelt voor het FSC net zo tijdelijk op een andere locatie in Zuid-Limburg onder te brengen. Hennis heeft een lijst ontvangen met elf plekken in Kerkrade, Landgraaf, Brunssum en Heerlen. Daarop staan onder meer het oude AID-gebouw, het voormalige Defensiekantoor aan de Kosterbeemden, de Rodaboulevard, kantoren van de Rabobank en ABN Amro en de Marechausseekazerne in Welten.

Onrust
Met de sluiting lapt Hennis volgens Som eerder gedane afspraken aan haar laars. "Limburg wordt, in combinatie met het sluiten van de KMA in Weert, onevenredig getroffen’. Hij memoreert dat Hennis in maart dit jaar nog zei ‘er op dit moment geen belang bij te hebben het FSC-personeel naar Utrecht te verhuizen. Ze hebben al een boel onrust meegemaakt, we moeten goed kijken hoe we met hen omgaan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamer debatteert over giftige chroomverf
Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen