Overslaan en naar de inhoud gaan

Solland Solar Heerlen breidt flink uit

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 8:30

Soland Solar in Heerlen gaat vanaf 1 augustus zonnepanelen voor de Amerikaanse markt produceren in opdracht van een Chinees bedrijf.

Er worden twintig operators extra aangenomen.

China
Massimo Pugliese, de Italiaanse topman van de Pufin Power Groep, die eigenaar is van Solland Solar in Heerlen, heeft in China een eenjarig contract getekend. De naam van de Chinese opdrachtgever, die aan de beurs is genoteerd, is nog niet bekendgemaakt. Later deze week wordt een officieel persbericht verspreid, zegt directeur Alberto Orlando in Heerlen. Vanaf augustus gaat de fabriek exclusief voor de VS produceren.

Lees ook: Solland Solar gaat voor Chinezen werken

Personeel
Eerst op halve kracht, op twee productielijnen, vanaf november op vier lijnen. Het personeelsbestand wordt daartoe uitgebreid met twintig operators. Als de fabriek vol op stoom is, vanaf november, gaat het om 300 megawatt aan zonnepanelen.

Productie
De afgelopen tijd werd er bij Solland Solar in Heerlen nauwelijks geproduceerd. Volgens Massimo Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op de Chinese order. De productielijnen zijn voor 2,5 miljoen euro uitgebreid en er worden 20 nieuwe medewerkers geworven.

Geen salaris
Vanwege die extra investeringen, waar nauwelijks inkomsten tegenover stonden, ontbrak het geld om de salarissen op tijd te betalen. Ook nu nog ligt Solland Solar een maand achter met de betalingen aan de 90 medewerkers. Volgens Alberto Orlando zal die achterstand eind juli worden goedgemaakt.

Lees ook: Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen