Overslaan en naar de inhoud gaan

Solland Solar Heerlen breidt flink uit

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 8:30

Soland Solar in Heerlen gaat vanaf 1 augustus zonnepanelen voor de Amerikaanse markt produceren in opdracht van een Chinees bedrijf.

Er worden twintig operators extra aangenomen.

China
Massimo Pugliese, de Italiaanse topman van de Pufin Power Groep, die eigenaar is van Solland Solar in Heerlen, heeft in China een eenjarig contract getekend. De naam van de Chinese opdrachtgever, die aan de beurs is genoteerd, is nog niet bekendgemaakt. Later deze week wordt een officieel persbericht verspreid, zegt directeur Alberto Orlando in Heerlen. Vanaf augustus gaat de fabriek exclusief voor de VS produceren.

Lees ook: Solland Solar gaat voor Chinezen werken

Personeel
Eerst op halve kracht, op twee productielijnen, vanaf november op vier lijnen. Het personeelsbestand wordt daartoe uitgebreid met twintig operators. Als de fabriek vol op stoom is, vanaf november, gaat het om 300 megawatt aan zonnepanelen.

Productie
De afgelopen tijd werd er bij Solland Solar in Heerlen nauwelijks geproduceerd. Volgens Massimo Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op de Chinese order. De productielijnen zijn voor 2,5 miljoen euro uitgebreid en er worden 20 nieuwe medewerkers geworven.

Geen salaris
Vanwege die extra investeringen, waar nauwelijks inkomsten tegenover stonden, ontbrak het geld om de salarissen op tijd te betalen. Ook nu nog ligt Solland Solar een maand achter met de betalingen aan de 90 medewerkers. Volgens Alberto Orlando zal die achterstand eind juli worden goedgemaakt.

Lees ook: Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen