Overslaan en naar de inhoud gaan

Solland Solar gaat voor Chinezen werken

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 15:41

De directie van Solland Solar laat weten dat er geen risico is dat de zonnepanelenfabriek in Heerlen failliet gaat. Het bedrijf staat op het punt een contract met een Chinese klant te tekenen.

Het bedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar het contract met de Chinese klant moet tot een flinke uitbreiding van de fabriek leiden.

Salaris mei
Directeur Alberto Orlando reageert daarmee op de klacht van het personeel dat zij het salaris van mei en het vakantiegeld nog niet ontvangen hadden.

Het leidde op industrieterrein Avantis tot de angst dat een faillissement nabij was. Zeker omdat er al drie weken niet geproduceerd werd.

Lees ook: Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Betalingsachterstand
De Pufin Power Groep, eigenaar van Solland Solar, spreekt dat tegen. Directeur Orlando erkent wel dat Solland Solar achterloopt met de uitbetaling van salarissen.

Het loon van mei en het vakantiegeld zal pas eind van deze maand worden overgemaakt. Maar het salaris van juni zal op tijd komen, belooft Orlando.

Productie
Volgens Orlando heeft de productie de afgelopen weken stilgelegen omdat de machines werden aangepast om meer en efficiëntere zonnecellen te maken. Die zonnecellen zijn echter niet meer bestemd voor de Europese markt, maar voor de VS.

Contract
Solland Solar verwacht in de loop van volgende week een meerjarig contract te kunnen tekenen met de Chinese opdrachtgever, waarvan hij de naam niet bekend wil maken. Als de overeenkomst rondkomt, kan de capaciteit van de Heerlense fabriek worden uitgebreid van 200 naar 300 megawatt.

Nieuwe banen
De afgelopen weken zijn twintig nieuwe mensen aangenomen en opgeleid. Er werken nu volgens Orlando 91 mensen bij Solland Solar, maar dat kan oplopen naar 190 als de productiecapaciteit naar 300 megawatt wordt opgevoerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen
Zonnepanelen Milieu Energie
Solland Solar Heerlen breidt flink uit
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen