Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Solland Solar gaat voor Chinezen werken

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 15:41

De directie van Solland Solar laat weten dat er geen risico is dat de zonnepanelenfabriek in Heerlen failliet gaat. Het bedrijf staat op het punt een contract met een Chinese klant te tekenen.

Het bedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar het contract met de Chinese klant moet tot een flinke uitbreiding van de fabriek leiden.

Salaris mei
Directeur Alberto Orlando reageert daarmee op de klacht van het personeel dat zij het salaris van mei en het vakantiegeld nog niet ontvangen hadden.

Het leidde op industrieterrein Avantis tot de angst dat een faillissement nabij was. Zeker omdat er al drie weken niet geproduceerd werd.

Lees ook: Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Betalingsachterstand
De Pufin Power Groep, eigenaar van Solland Solar, spreekt dat tegen. Directeur Orlando erkent wel dat Solland Solar achterloopt met de uitbetaling van salarissen.

Het loon van mei en het vakantiegeld zal pas eind van deze maand worden overgemaakt. Maar het salaris van juni zal op tijd komen, belooft Orlando.

Productie
Volgens Orlando heeft de productie de afgelopen weken stilgelegen omdat de machines werden aangepast om meer en efficiëntere zonnecellen te maken. Die zonnecellen zijn echter niet meer bestemd voor de Europese markt, maar voor de VS.

Contract
Solland Solar verwacht in de loop van volgende week een meerjarig contract te kunnen tekenen met de Chinese opdrachtgever, waarvan hij de naam niet bekend wil maken. Als de overeenkomst rondkomt, kan de capaciteit van de Heerlense fabriek worden uitgebreid van 200 naar 300 megawatt.

Nieuwe banen
De afgelopen weken zijn twintig nieuwe mensen aangenomen en opgeleid. Er werken nu volgens Orlando 91 mensen bij Solland Solar, maar dat kan oplopen naar 190 als de productiecapaciteit naar 300 megawatt wordt opgevoerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen
Zonnepanelen Milieu Energie
Solland Solar Heerlen breidt flink uit
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen