Overslaan en naar de inhoud gaan

Solland Solar gaat voor Chinezen werken

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 15:41

De directie van Solland Solar laat weten dat er geen risico is dat de zonnepanelenfabriek in Heerlen failliet gaat. Het bedrijf staat op het punt een contract met een Chinese klant te tekenen.

Het bedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar het contract met de Chinese klant moet tot een flinke uitbreiding van de fabriek leiden.

Salaris mei
Directeur Alberto Orlando reageert daarmee op de klacht van het personeel dat zij het salaris van mei en het vakantiegeld nog niet ontvangen hadden.

Het leidde op industrieterrein Avantis tot de angst dat een faillissement nabij was. Zeker omdat er al drie weken niet geproduceerd werd.

Lees ook: Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Betalingsachterstand
De Pufin Power Groep, eigenaar van Solland Solar, spreekt dat tegen. Directeur Orlando erkent wel dat Solland Solar achterloopt met de uitbetaling van salarissen.

Het loon van mei en het vakantiegeld zal pas eind van deze maand worden overgemaakt. Maar het salaris van juni zal op tijd komen, belooft Orlando.

Productie
Volgens Orlando heeft de productie de afgelopen weken stilgelegen omdat de machines werden aangepast om meer en efficiƫntere zonnecellen te maken. Die zonnecellen zijn echter niet meer bestemd voor de Europese markt, maar voor de VS.

Contract
Solland Solar verwacht in de loop van volgende week een meerjarig contract te kunnen tekenen met de Chinese opdrachtgever, waarvan hij de naam niet bekend wil maken. Als de overeenkomst rondkomt, kan de capaciteit van de Heerlense fabriek worden uitgebreid van 200 naar 300 megawatt.

Nieuwe banen
De afgelopen weken zijn twintig nieuwe mensen aangenomen en opgeleid. Er werken nu volgens Orlando 91 mensen bij Solland Solar, maar dat kan oplopen naar 190 als de productiecapaciteit naar 300 megawatt wordt opgevoerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen
Zonnepanelen Milieu Energie
Solland Solar Heerlen breidt flink uit
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen