Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Solide Verstappen grijpt tweede plek in Singapore

Geplaatst opzondag 16 september 2018 - 16:03

Max Verstappen is zondag bij de nachtelijke GP van Singapore naar een tweede plek gereden. Lewis Hamilton won de race en zag zijn concurrent Sebastian Vettel derde worden.

Het is voor Verstappen de zesde podiumplaats dit seizoen.

Vettel
De als tweede gestarte Verstappen verdedigde in de eerste bocht zijn positie ten opzichte van Vettel, maar moest niet veel later alsnog toestaan dat de Duitser hem passeerde. Doordat Esteban Ocon zijn bolide ondertussen in de muur parkeerde, werd de wedstrijd al snel geneutraliseerd achter de Safety Car.

Pitsstop
Na de hervatting voerde Verstappen de druk op op Vettel, maar een vernuftige pitsstopstrategie zou de Limburger bij het uitrijden van de pitsstraat uiteindelijk voorbij de Ferrari-coureur naar de tweede plaats helpen. Hamilton bleef de virtuele raceleider en had lange tijd weinig van de concurrentie te duchten.

Foto: ANP

Achterblijvers
Toen de Brit echter met achterblijvers geconfronteerd werd, kon Verstappen plotseling aansluiten bij de regerend wereldkampioen. Even leek de Limburger ook te kunnen toeslaan, maar Hamilton pareerde de aanval en trok vervolgens weer een gaatje.

Controle
In het slot van de race controleerde de Brit de race en kwam Verstappen niet dichterbij dan drie seconden. De Red Bull-coureur zag tegelijkertijd zijn tweede plaats niet meer in gevaar komen, doordat de bandenslijtage Vettel dwars zat.

Door de podiumplaats blijft Verstappen de nummer vijf in de WK-stand. Klassementsleider Hamilton vergroot door de overwinning zijn voorsprong op Vettel.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen