Overslaan en naar de inhoud gaan

Soldatenhelmen met wietplanten in Venray

Geplaatst opdonderdag 19 februari 2015 - 7:04

Tweehonderd soldatenhelmen met wietplanten. Binnenkort te zien op een expositie in het kunstcentrum Odapark in Venray. De politie heeft er speciaal toestemming voor gegeven.

Het werk van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden bestaat uit 200 oude oorlogshelmen. Daarin komen gedurende de expositie hennepplanten tot bloei.

Symbool
In een deel van de helmen zit aarde waarin hennep is gepoot. Die zullen met lampen, in de andere helmen, ontkiemen. "De hennepplantjes, zinnebeeld van de jaren zestig, zijn een symbool van vrede”, zegt een woordvoerder van jet kunstcentrum. "De uitvinding van de staalhelm heeft vele levens gespaard, maar verbeeldt ook het bloed en verderf van de oorlog.”

De expositie Make love not war is tussen 8 maart en 31 mei te zien in Odapark Venray.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie
Odapark Venray Tour D'Artistique
Tentoonstelling tegen consumptiemaatschappij in Venray
Dijkgraaf Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark
boodschappenbriefjes
Video: Boodschappenbriefjes als kunstobject in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen