Overslaan en naar de inhoud gaan

Solar neemt extra maatregelen wegens tropische warmte

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 10:08

De organisatie van het Solar Weekend Festival in Roermond heeft extra maatregelen getroffen wegens de hitte.

Zo wordt er onder andere gratis water uitgedeeld op de camping en kunnen festivalgangers gratis zonnebrandcrème krijgen bij de informatiepunten op het terrein langs de Maasplassen. Ook zijn er extra schaduwplekken gemaakt. Mocht het nog warmer worden dan gaat de organisatie op meer plekken op het festivalterrein water uitdelen.

Watergevecht
Vrijdagmiddag om 14:00 uur vindt er een groot waterpistolengevecht plaats. De festivalbezoekers kunnen elkaar dan te lijf gaan met waterpistolen.

Badjes
Donderdag ging de camping open. De Solargangers hebben zich ook gewapend tegen de verzengende hitte. Zo hebben ze partytenten, koelboxen, waaiers en kleine zwembadjes bij zich. Deze badjes zijn niet alleen voor een verfrissende duik, maar ook om de meegenomen drank koud te houden.

Lees ook: Video: Solargangers trotseren de hitte

Geluid
Niet alleen aan de warmte wordt gedacht. Dit jaar is er ook aan de mogelijke geluidsoverlast gedacht. Er hangen speciale doeken tussen de camping en woningen in De Weerd. Deze doeken moeten de eventuele geluidsoverlast tegen gaan. Buurtbewoners klagen namelijk al jarenlang over het geluid.

Line-up
Festivalgangers kunnen dit jaar genieten van optredens van onder andere Ronnie Flex, 2ManyDJs, Broederliefde en Kraantje Pappie. Verder maken ook lokale helden als Kim Kaey en Chasner hun opwachting. Volgens de organisatie is het festival bijna uitverkocht.

Lees ook: Solar strikt Broederliefde, Frenna en Ronnie Flex

​Lees hier het uitgebreide weerbericht.

YouTube Solar Weekend

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen