Overslaan en naar de inhoud gaan

Soja in de landbouw heeft toekomst

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2015 - 17:54

Het duurt nog wel enkele jaren. Maar soja in de landbouw heeft toekomst. In Oirlo zijn op enkele proefvelden sojabonen geplant.

Het gewas houdt van droge en warme zomers. Maandag werd met de oogst begonnen en de opbrengst was nog nooit zo hoog.

Veevoer
Soja wordt vooral gebruikt in veevoer. Voor een landbouwer is het gewas pas de moeite waard als de opbrengt per hectare vergelijkbaar is met bijvoorbeeld mais. En dat punt komt steeds dichterbij.

Opbrengst
Op het proefperceel in Oirlo staan diverse soorten soja. De beste rassen worden nu geselecteerd en daar gaan de onderzoekers volgend jaar verder mee aan de slag. Met als belangrijkste doel: nog meer opbrengst per hectare.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

666.666 voor Alpe d'Huzes uitgebeeld in het weiland
Vraagtekens bij bouw sporthal Oirlo
'Afblazen sporthal Oirlo is onwettig'
Oud postkantoor in Venray wordt campagnehuis
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen