Overslaan en naar de inhoud gaan

Soevereine Max Verstappen is iedereen de baas in Mexico

Geplaatst opzondag 28 oktober 2018 - 21:50

Max Verstappen heeft bij de Grand Prix van Mexico de vijfde zege in zijn carrière geboekt. De Limburger leverde een vlekkeloze race af.

Lewis Hamilton verzekerde zich intussen met de vierde plek van het wereldkampioenschap. Sebastian Vettel kwam als tweede over de finishstreep, vóór Kimi Raikkonen.

Furieus
Verstappen ging furieus van start op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Hij was bij de start sneller dan polesitter Daniel Ricciardo, zag wel Lewis Hamilton langszij komen, maar de Limburger remde aan de binnenkant van de baan het laatst. Daardoor dook hij als eerste de allereerste bocht in.

Pitstops
Ook bij de vroege pitstops, waarbij alle toprijders van de hypersofts naar de supersoft-band swichten, kwam Verstappen als beste uit de verf. Hij vergrootte zijn voorsprong op Hamilton langzaam maar zeker naar dertien seconden.

Max Verstappen en kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton.
Foto: ANP

Lees ook: LIVE: Gaat Max opnieuw voor goud in Mexico?

Opgestoomd
Achter Verstappen stoomde Vettel
op naar de tweede plek. Hamilton, die grote moeite had met de bandenslijtage, werd na Vettel ook ingehaald door Ricciardo, die op zijn beurt geen tweede pitstop maakte en daardoor op de tweede plek achter Verstappen terechtkwam.

Comfortabel
Een technische probleem zou Ricciardo echter - opnieuw - dwarszitten. Hij viel negen ronden voor het eind van de race uit. Voor Verstappen was er echter geen vuiltje aan de lucht, want de Limburger kon zijn comfortabele voorsprong eenvoudig vasthouden en de race op zijn naam schrijven.

Het is voor Verstappen de tweede overwinning in dit seizoen. Eerder won hij de Grand Prix van Oostenrijk.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen