Overslaan en naar de inhoud gaan

Soevereine Max Verstappen is iedereen de baas in Mexico

Geplaatst opzondag 28 oktober 2018 - 21:50

Max Verstappen heeft bij de Grand Prix van Mexico de vijfde zege in zijn carrière geboekt. De Limburger leverde een vlekkeloze race af.

Lewis Hamilton verzekerde zich intussen met de vierde plek van het wereldkampioenschap. Sebastian Vettel kwam als tweede over de finishstreep, vóór Kimi Raikkonen.

Furieus
Verstappen ging furieus van start op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Hij was bij de start sneller dan polesitter Daniel Ricciardo, zag wel Lewis Hamilton langszij komen, maar de Limburger remde aan de binnenkant van de baan het laatst. Daardoor dook hij als eerste de allereerste bocht in.

Pitstops
Ook bij de vroege pitstops, waarbij alle toprijders van de hypersofts naar de supersoft-band swichten, kwam Verstappen als beste uit de verf. Hij vergrootte zijn voorsprong op Hamilton langzaam maar zeker naar dertien seconden.

Max Verstappen en kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton.
Foto: ANP

Lees ook: LIVE: Gaat Max opnieuw voor goud in Mexico?

Opgestoomd
Achter Verstappen stoomde Vettel
op naar de tweede plek. Hamilton, die grote moeite had met de bandenslijtage, werd na Vettel ook ingehaald door Ricciardo, die op zijn beurt geen tweede pitstop maakte en daardoor op de tweede plek achter Verstappen terechtkwam.

Comfortabel
Een technische probleem zou Ricciardo echter - opnieuw - dwarszitten. Hij viel negen ronden voor het eind van de race uit. Voor Verstappen was er echter geen vuiltje aan de lucht, want de Limburger kon zijn comfortabele voorsprong eenvoudig vasthouden en de race op zijn naam schrijven.

Het is voor Verstappen de tweede overwinning in dit seizoen. Eerder won hij de Grand Prix van Oostenrijk.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen