Overslaan en naar de inhoud gaan

Socioloog ziet cursus 'omgaan met vrouwen' niet zitten

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2016 - 8:24

Ook tijdens carnaval en andere grote evenementen waarbij vaak alcohol in het spel is worden vrouwen aangerand. Dat zegt socioloog Niels Spierings van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De etnische achtergrond van de daders heeft daar niet per se mee te maken. Met carnaval en muziekfestivals gebeurt het alleen minder grootschalig en ook niet georganiseerd, zoals waarschijnlijk in Keulen.

'Omgaan met vrouwen'
Een verplichte cursus 'omgaan met vrouwen' voor asielzoekers zit Spierings niet zitten. Het is volgens hem zinvoller als iederéén op school les krijgt in omgang met andere mensen in het algemeen, en gelijke en respectvolle behandeling van vrouwen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanrandingen Keulen geen beletsel voor carnavalisten
Paardrij-opa verdwijnt jaren achter de tralies voor misbruik
OM eist gevangenisstraf voor misbruik door paardrij-opa
Man (61) woonde samen met minderjarig vriendje: 'Niet slim'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen