Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale woningbouw in het nauw door stikstofuitspraak

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 6:00

Niet alleen projectontwikkelaars , boeren en aannemers zitten in hun maag met de stikstofproblematiek. Ook woningcorporaties ondervinden steeds vaker de gevolgen. Zo lopen ook veel sociale woningbouwprojecten vertraging op.

Project Magistraat
Het project Magistraat in Heerlerheide is een van de projecten die veel vertraging oploopt. De aannemer stond al in de startblokken om de 32 sociale woningen te bouwen, maar de start is enkele maanden vertraagd. "We zouden deze voor jongeren gaan bouwen. Daar staan veel van op de wachtlijst", zegt Martijn Linssen van woningcorporatie Weller. "Ook de buurt wil dat er gestart wordt, want het is nu een wei met onkruid. Ook wij willen graag beginnen maar nu komt er opeens een regel die roet in het eten gooit."

Raad van State
Weller gaat er vanuit dat er nog meer projecten vertraging gaan oplopen door de stikstofcrisis. De problemen zijn ontstaan door een uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde dat het milieu niet genoeg beschermd wordt. Daarom moet het stikstofbeleid in Nederland strenger. Als gevolg van deze uitspraak zijn veel bouwprojecten uitgesteld. Er moet nu eerst aangetoond worden dat de bouw geen negatieve gevolgen voor de natuur heeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen