Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale dienst pakt taalprobleem cliënten aan

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 18:08

Bijna een op de zes inwoners van Parkstad heeft een taalprobleem. Onder cliënten van de sociale dienst is het percentage laaggeletterden nog hoger.

Lastig voor hen zelf, maar ook voor de helpers. ISD BOL, de sociale dienst voor Brunssum, Onderbanken en Landgraaf pakt het probleem van beide kanten aan.

Eenvoudige taal
Medewerkers leren in brieven eenvoudige taal te gebruiken, zodat cliënten snappen wat er staat. En ze leren taalproblemen te herkennen, zodat ze cliënten kunnen aanmoedigen hier iets aan te doen. Wat hun kansen op werk moet vergroten. Maar zo helpt de dienst ook zichzelf. want als cliënten hun brieven snappen komen ze ook naar een afspraak of vullen ze formulieren op tijd in.

De sociale dienst lanceert de aanpak bewust in de Week van de Alfabetisering.

Lees een uitgebreid artikel in de digitale krant of De Limburger van donderdag

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen