Overslaan en naar de inhoud gaan

Social sofa Maastricht heeft eindelijk zijn plek gevonden

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 18:32

Het heeft even geduurd, maar onderaan de Wilhelminabrug in Maastricht is dinsdagmiddag de eerste social sofa van Maastricht geplaatst.

Na maanden gesteggel met de gemeente staat de social sofa nu eindelijk op zijn plek.

Onenigheid
De mozaïekbank - ook wel social sofa genoemd - moet mensen met elkaar verbinden. De bank is gemaakt nadat buurtnetwerk Sint Maartenspoort in Maastricht de eerste prijs won bij de Stadsgoud-verkiezing. Maar er was onenigheid over de plek waar het ding zou komen te staan. Het buurtplatform had het liefst gewild dat de social sofa voor de bioscoop aan de Wilhelminasingel werd geplaatst. Maar volgens de gemeente was die plek ongeschikt.

Lees ook: Social sofa mag niet op gewenste plek staan

Compromis
"Ik had hem het liefst hier net om de hoek gehad" zegt Marie-Louise Jacobs van het buurtnetwerk. "Mensen die op elkaar wachten voor de bioscoop, konden dan daar wachten. Nu moeten ze een paar meter verder lopen". De bank is uiteindelijk naast de bioscoop geplaatst in plaats van ervoor. "Wij zijn blij met dit compromis", aldus Jacobs.

Meer social sofa's
Als het aan de buurtbewoners ligt, komen er meer social sofa's in de stad, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. "De mensen zijn enthousiast genoeg om een tweede exemplaar te maken", vertelt Jacobs, "maar dan moet de gemeente vooraf een plek toewijzen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen