Overslaan en naar de inhoud gaan

Social sofa Maastricht heeft eindelijk zijn plek gevonden

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 18:32

Het heeft even geduurd, maar onderaan de Wilhelminabrug in Maastricht is dinsdagmiddag de eerste social sofa van Maastricht geplaatst.

Na maanden gesteggel met de gemeente staat de social sofa nu eindelijk op zijn plek.

Onenigheid
De mozaïekbank - ook wel social sofa genoemd - moet mensen met elkaar verbinden. De bank is gemaakt nadat buurtnetwerk Sint Maartenspoort in Maastricht de eerste prijs won bij de Stadsgoud-verkiezing. Maar er was onenigheid over de plek waar het ding zou komen te staan. Het buurtplatform had het liefst gewild dat de social sofa voor de bioscoop aan de Wilhelminasingel werd geplaatst. Maar volgens de gemeente was die plek ongeschikt.

Lees ook: Social sofa mag niet op gewenste plek staan

Compromis
"Ik had hem het liefst hier net om de hoek gehad" zegt Marie-Louise Jacobs van het buurtnetwerk. "Mensen die op elkaar wachten voor de bioscoop, konden dan daar wachten. Nu moeten ze een paar meter verder lopen". De bank is uiteindelijk naast de bioscoop geplaatst in plaats van ervoor. "Wij zijn blij met dit compromis", aldus Jacobs.

Meer social sofa's
Als het aan de buurtbewoners ligt, komen er meer social sofa's in de stad, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. "De mensen zijn enthousiast genoeg om een tweede exemplaar te maken", vertelt Jacobs, "maar dan moet de gemeente vooraf een plek toewijzen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen