Overslaan en naar de inhoud gaan

Sobiborprijs voor historicus uit Beek

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 13:46

Historicus Herman van Rens uit Beek heeft een prijs gekregen van de Stichting Sobibor.

Deze landelijke stichting wil de herinnering aan het concentratiekamp Sobibor levend houden. In dit kamp in Polen werden in de Tweede Wereldoorlog 170 duizend joden vermoord.

Namen
Van Rens promoveerde in 2013 op de jodenvervolging in Limburg, en krijgt de Borzykowskipenning van de Stichting Sobibor omdat hij de namen achterhaald heeft van de Joden uit Limburg en hun lot tijdens de holocaust.

Dwangarbeid
Van Rens gebruikt het geld van de prijs voor een gedenkteken in de Poolse stad Koźle. Daar werden in augustus 1942 3500 Joodse mannen uit Limburg gedwongen om uit de deportatietrein te stappen. Ze werden te werk gesteld in dwangarbeiderskampen terwijl hun vrouwen en kinderen in de gaskamers van Auschwitz vermoord werden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie neergestorte vliegeniers bij onthulling monument
Machinepistool Bernhard in oorlogsmuseum Beek
Zeldzame nazi-vlag in oorlogsmuseum Beek
Museum Beek vraagt hulp NIOD in Hitler-aquarelrel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen