Overslaan en naar de inhoud gaan

Sobere installatie Emile Roemer als gouverneur

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 19:31

De installatie van Emile Roemer tot nieuwe gouverneur vindt in afgeslankte vorm plaats vanwege de coronamaatregelen.

Er zijn minder genodigden dan normaal gesproken aanwezig zouden zijn.

Extra vergadering
De installatie vindt woensdag 1 december plaats in een extra vergadering van het Limburgs Parlement. Die wordt gehouden tussen 6 en 8 uur ‘s avonds. Dan wordt ook afscheid genomen van waarnemend gouverneur Johan Remkes.

Verheugen
Emile Roemer zegt zich er enorm op te verheugen om nu echt te beginnen met zijn werk voor Limburg en de Limburgers. "Natuurlijk is het jammer dat de installatie noodgedwongen in een kleinere setting plaatsvindt, maar dat kan onder deze omstandigheden nou eenmaal niet anders", aldus Roemer.

Contact
Hij wil de komende tijd, binnen wat wél mogelijk is, op veel plaatsen in de provincie contact met inwoners leggen en kennismaken in gemeenten, met instellingen en bedrijven. "Ik wil vooral luisteren naar wat zij belangrijk vinden voor Limburg. Daar wil ik de eerste periode wil tijd in steken", zo zegt Roemer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen