Overslaan en naar de inhoud gaan

Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort

Geplaatst opvrijdag 28 november 2014 - 6:19

Het conflict rond de bioscopen in Venlo wordt steeds groter.

De Veldense ondernemer Wout Heijmans beticht oud-wethouder van Venlo en huidig Kamerlid Mark Verheijen (VVD) indirect van corruptie en hekelt de ‘vertragingstactiek’ van Venlo.

'Alleen bijzondere films'
Heijmans kreeg gisteren te horen dat het Venlose college terugkomt op het onlangs goedgekeurde bestemmingsplan dat de weg vrijmaakte voor een grote, moderne bioscoop bij Taurus in Velden. De gemeente Venlo vindt nu dat in die bios alleen ‘bijzondere (deels) interactieve filmvertoningen’ mogen plaatsvinden.

Vertragingstechniek
"Dit hoort allemaal bij de vertragingstactiek. Venlo wil koste wat kost iets soortgelijks op het kazerneterrein", reageert Heijmans. De initiatiefnemers voor onder meer het Leisure Dome met bioscopen op het kazerneterrein in Blerick hebben steeds geëist dat er binnen de gemeente geen vergelijkbare bioscoopactiviteiten komen. "De democratische grondbeginselen in Venlo zijn ver te zoeken, om over gelijke behandeling maar helemaal te zwijgen."

Gemeentelijke herindeling
De ondernemer vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf. Na de gemeentelijke herindeling in 2010 werd een door Arcen en Velden aan hem verleende vrijstelling door Venlo weer ingetrokken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Mark Verheijen benaderde Piet van Pol voor bioscoop Venlo
Bioscoop Venlo gaat weg bij filmhuis
Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen